Bajai Házas Hétvége

A gyűrű

jegygyűrű

Miért viselünk gyűrűt? Azért, mert eljegyeztük magunkat egymással!

Az ujjamon viselt gyűrű jelképezi, hogy eljegyeztem magam a társammal, és hűséges vőlegényként / menyasszonyként kell kitartanom az én társam mellett. Nos ezért viseltetik a gyűrű. Valahányszor rátekintek, fel kell tennem magamnak a kérdést: vajon hűséges vagyok-e, vajon mindent megteszek-e az én páromért, az Ő boldogságáért?

Mi változott?

Vajon mi változhatott meg a megismerkedésünk óta? Akkor még gyakran felhívtalak, naponta több SMS-t is írtam! Hetente többször is megleptelek virággal, és sűrűn írtam szerelmes levelet!

És ma?

Ma már csak akkor hívlak, ha otthon hagytam a bevásárló listát! SMS-t csak akkor írok, ha nem veszed fel a telefont! Virágot már csak elszáradva láttam 5 éve a vázádban. Szerelmes levél? Mi az? Hogyan kell írni?

Miért nem figyelek rád?

Az esküvő utáni napokban folyamatosan lestem minden kívánságodat. Próbáltam kitalálni még azt is, amit csak ezután fogsz gondolni. Csüngtem a szavaidon! Betöltötted egész lényemet! Bennem éltél!

És ma?

Már elmúlt a rózsaszín köd! Beleolvadtunk a szürke hétköznapokba! Már csak akkor hallak meg, ha kiabálsz! Akkor veszlek észre, ha egymásnak ütközünk! Már nem lesem a gondolataidat. De vajon mi változhatott meg? Lehet ezen változta tni? Lehetek ismét szerelmes beléd?

Ebben segíthet a Házas Hétvége!